DEPRESSIYA: KLINIK BELGILARI VA FARMAKOTERAPIYA - Abdurahmonova Dilnoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada depressiya kasalligining klinik belgilari, tashxislash mezonlari hamda farmakologik davolash usullari ko‘rib chiqiladi. Depressiyaning turli shakllari va ularning simptomatik ko‘rinishlari tahlil qilinib, zamonaviy antidepressant dorilar toifalari, ularning ta’sir mexanizmi va nojo‘ya ta’sirlari haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, maqolada dori vositalarini tanlashda individual yondashuv va psixoterapiya bilan birgalikda qo‘llash samaradorligi haqida fikr yuritiladi.