GIPERTONIYA KASALLIGI: YOSHGA QARAB DAVOLASH USULLARI - Abdurahmonova Dilnoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada gipertoniya kasalligini yoshga qarab davolash masalalari tahlil qilinadi. Turli yosh guruhlarida arterial bosimning ko‘tarilishi bilan bog‘liq sabablari, klinik belgilarining o‘ziga xosligi hamda yoshga mos ravishda qo‘llaniladigan davo usullari yoritilgan. Shuningdek, profilaktik chora-tadbirlar, farmakologik va nofarmakologik yondashuvlar ham tahlil qilinadi.