ALLERGIK KASALLIKLAR: BOLALIK DAVRIDA TARQALISHI VA IMMUNOTERAPIYA - Abdurahmonova Dilnoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya; Mazkur maqolada bolalik davrida allergik kasalliklarning tarqalishi, ularning asosiy shakllari, sabablari va zamonaviy immunoterapiya usullari tahlil qilingan. Allergen-spetsifik immunoterapiya (ASIT)ning afzalliklari va bolalarda qo‘llash shartlari yoritilgan. Ushbu maqola pediatriya va immunologiya sohalarida tahsil olayotgan talabalar hamda amaliyotchi shifokorlar uchun mo‘ljallangan.