YOSHLARNI KITOB MUTOLAASIGA QIZIQISHINI SHAKLLANTIRISH ORQALI RIVOJLANTIRISHGA ERISHISH - Nargiza Mavlonova To’xtasin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlar orasida kitobxonlikka bo‘lgan qiziqishni shakllantirish orqali ularning intellektual va ma’naviy rivojlanishiga erishish masalalari yoritiladi. Kitob mutolaasining yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni, uni targ‘ib qilishning samarali usullari va mavjud muammolar tahlil qilinadi. Muallif zamonaviy texnologiyalar fonida kitobxonlik madaniyatini oshirishga oid takliflarni ilgari suradi.