BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA TANQIDIY FIKRLASH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI - Qurboniyozova Mardona Fayzulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishning usullari va pedagogik sharoitlari tahlil qilingan. Ayniqsa, savol-javob texnologiyalari, mantiqiy mashqlar, muammo asosida o‘qitish va darsda ochiq savollar berish orqali o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga o‘rgatish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Mazkur yondashuvlar orqali bolalarda fikrlash madaniyati, tahlil qilish, o‘z fikrini asoslab aytish va qaror qabul qilish qobiliyati rivojlanadi.