GʻOʻZANING VILTGA CHIDAMLI NAVLARINING GENETIK TAHLILI - Muminov Ilyosbek Oʻrinboy oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Verticillium dahliae qo‘ziqorini chaqiradigan vilt kasalligiga qarshi chidamli gʻoʻza navlarining genetik asoslari o‘rganiladi. Kasallikka chidamlilikka javobgar genlar, ularning ekspressiya xususiyatlari va molekulyar markerlar orqali aniqlash yo‘llari ko‘rib chiqildi.