O‘ZBEKISTON TASHQI SIYOSATIDA MADANIY DIPLOMATIYA - Rabbimov Og'abek Tolib o’g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi tashqi siyosatining muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan madaniy diplomatiya masalasi tahlil qilinadi. Xususan, xalqaro maydonda milliy madaniyat, san’at, til va tarix orqali davlatning ijobiy imidjini shakllantirish, o‘zaro ishonch va hamkorlikni mustahkamlash jarayonlari yoritilgan. O‘zbekistonning so‘nggi yillarda YUNESKO, ISESCO, TURKSOY kabi xalqaro tashkilotlar bilan madaniy aloqalarni rivojlantirishdagi faoliyati, shuningdek, xorijda o‘zbek madaniyat kunlari, ko‘rgazmalar, konsert dasturlari kabi tashabbuslari tahlil qilinadi. Madaniy diplomatiyaning “yumshoq kuch” sifatida global geosiyosiy jarayonlardagi o‘rni va O‘zbekiston tashqi siyosatida tutgan o‘rni ilmiy asoslangan holda ochib beriladi.