DENTAL IMPLANTOLOGIYADA PERIIMPLANTIT: OLDINI OLISH VA DAVOLASH BO‘YICHA KLINIK ALGORITM - Allamurodova Baxtigul Boymurodovna; Xolboyev Norbek Aliniyozovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dental implantologiyada keng tarqalgan asoratlardan biri bo‘lgan periimplantitning klinik kechishi, rivojlanish sabablari, diagnostika usullari va uni oldini olish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar yoritilgan. Periimplantit — bu implant atrofidagi to‘qimalarning yallig‘lanishi bo‘lib, o‘z vaqtida aniqlanmasa implantni yo‘qotishga olib kelishi mumkin. Maqolada shuningdek, kasallikni erta aniqlash, to‘g‘ri davolash va individual profilaktika algoritmlari asosida samarali boshqaruv strategiyalari ishlab chiqishning dolzarbligi asoslab berilgan.