ARAB YOZUVIDAGI O‘ZIGA XOSLIKLAR VA ULARNI O‘RGATISH METODIKASI - Maksumova Inoyathon Vahidulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada arab yozuvidagi o‘ziga xos xususiyatlar, ya’ni harflarning yozilish shakllari, ulanish qoidalari, harflarning so‘z ichida turlicha ko‘rinishi, diakritik belgilarning ahamiyati va boshqa grafemik xususiyatlari tahlil qilingan. Ushbu xususiyatlarni o‘rgatish jarayonida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etishning metodik yondashuvlari yoritilgan. Shuningdek, arab yozuvidagi tovush-grafema nisbatlarini to‘g‘ri o‘zlashtirish, talaffuz bilan yozuv o‘rtasidagi tafovutlarni anglash va bu jarayonda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi asoslab berilgan. Maqolada didaktik materiallar, interfaol usullar va vizual vositalar yordamida arab yozuvini samarali o‘rgatish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.