NODAVLAT OTMLARDA O‘QITUVCHILARNI TANLASH VA MALAKASINI OSHIRISH SIYOSATI - Nasirov Mansur Ibrohimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada nodavlat oliy ta’lim muassasalarida professor-o‘qituvchilarni tanlash mezonlari, ularning malakasini oshirishga doir mavjud siyosatlar va amaliyotlar tahlil qilinadi. Xususiy OTMlarda sifatli ta’limni ta’minlash uchun raqobatbardosh, innovatsion fikrlovchi va zamonaviy metodikaga ega pedagoglarni jalb etish muhim omillardan biri hisoblanadi. Shuningdek, maqolada malaka oshirishning xalqaro tajriba asosida tashkil etilishi, doimiy kasbiy rivojlanish tizimi, onlayn va offlayn kurslar, hamda ichki monitoring va baholash tizimlari yoritilgan. Tadqiqot davomida nodavlat OTMlarda kadrlar siyosatini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ham ilgari suriladi.