ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR HAYOTI VA UNING TARIXIY MEROSI - Jaxongir Rustamaliyev Fakhriddin o‘g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola Zahiriddin Muhammad Boburning sermazmun hayoti, harbiy yurishlari, davlat boshqaruvi tamoyillari va beqiyos ilmiy-ijodiy merosini atroflicha o‘rganishga bag‘ishlangan Maqolada Boburning shaxsiy fazilatlari, siyosiy faoliyati, "Boburnoma" asarining tarixiy, adabiy va lingvistik ahamiyati, shuningdek, uning avlodlari tomonidan bunyod etilgan Boburiylar imperiyasining Hindiston madaniyati va san’atiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda manbashunoslik, qiyosiy-tarixiy tahlil va deskriptiv metodlardan foydalanilgan bo‘lib, Bobur merosining bugungi kundagi ilmiy-amaliy ahamiyati yoritiladi.