ESKI TERMIZNING IX-XIII ASRLAR BOSHLARI OSHXONA IDISHLARI O’RGANILISH TARIXI - Muhammadiyev Zohid Odinamuhamat o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Termizdan topilgan bu sopol idishlarni har tomonlama o‘rganilishi shuni ko‘rsatadiki, ularni tayyorlagan termizlik kulollar o‘z hunarining mohir ustalari bo‘lganlar va bu sohada ular katta yutuqlarga erishganlar.Ular faqat mohir kulollar bo‘libgina qolmay, balki, malakali rassom, nozik estetik did sohiblari ham bo‘lganlar. Topilgan sopol idishlar fikrimizning yorqin dalilidir. Idishlar termizliklarni yuqori rivojlangan moddiy madaniyatidan bizlarni voqif qilmoqda.