AVTOMOBIL VA AVTOMOBILLAR XO‘JALIGI ELEKTROBUSLAR - DOSTONJON QO‘CHQOROV SHOKIRJON O‘G‘LI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy shahar transporti tizimida elektrobuslarning o‘rni, ularning texnik va ekologik afzalliklari, ekspluatatsiya samaradorligi hamda avtomobillar xo‘jaligida qo‘llash tajribalari yoritilgan. Elektrobuslar an’anaviy dizel avtobuslarga nisbatan energiya tejamkorligi, past shovqin darajasi va atmosferaga chiqindilarni chiqarishni kamaytirishi bilan ajralib turadi. Shuningdek, maqolada ularning texnik xizmat ko‘rsatish xususiyatlari, batareya texnologiyalari, zaryadlash infratuzilmasi va iqtisodiy samaradorlik omillari tahlil qilingan. Shahar yo‘lovchi tashish tizimini modernizatsiya qilishda elektrobuslardan foydalanish istiqbollari ham ko‘rib chiqilgan.