OGʻIZ BOʻSHLIGʻI SARATONI: ERTA DIAGNOSTIKA VA SKRINING DASTURLARI - O’ktamova Shaxnozabonu (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada og‘iz bo‘shlig‘i saratoni (OBS)ning zamonaviy diagnostika usullari, kasallikni erta aniqlashdagi skrining dasturlarining o‘rni hamda ularni amaliyotga joriy etish muhimligi tahlil etilgan. Saratonning klinik belgilari, xavf omillari, morfologik va molekulyar diagnostika texnologiyalari, shuningdek, xalqaro tajribada qo‘llanilayotgan skrining usullari haqida aniq ma’lumotlar keltirilgan. Maqolada og‘iz bo‘shlig‘i saratonining erta bosqichda aniqlanishi orqali bemorlar hayotini saqlab qolish imkoniyati yuqori ekani isbotlangan.