DZYUDO VA SPORT KURASHLARI UCHUN PORTLOVCHI KUCH VA UNI RIVOJLANTIRISH TEXNIK XUSUSIYATILI MASHQLAR - Quvondiqov Muxriddin Xamza o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Bugungi kunda portlovchi kuch haqidagi ma’lumotlarni o’rganish natijasida qisqach lekin aniq yo’naltirilgan ma’lumotlarda va mashqlar xususiyati tavsiflangan ma’lumotning kamligi. Sportchilar mashqlarni bajarishda to’liq kuchlanishda dimiy ishlash kerakligi haqidagi ma’lumotlar ishlatilishi kabi ma’lumotlar yoritilishi, mashq bajarish texnikasini to’liq bajarishdagi holatni ta’siri. Portlovchi kuchni sportchilarda rivojlantirishda mashq texnik xususiyatini o’zgartirish va to’gri texnik yo’nalish berishni ta’minlash.