XALQARO GLOBALLASHUV: ZAMONAVIY IQTISODIY MODEL SIFATIDA - Imamov N.P.; Ortiqov G‘anisher (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuv tushunchasi, uning tamoyillari va barqaror rivojlanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Globallashuv qishloq xo‘jaligi va sanoat sohalariga ta‘siri, shuningdek, O‘zbekiston misolida amalga oshirilayotgan mehnat taqsimoti orqali yoritib berilgan. Maqolada chet el adabiyotlariga asoslangan ilmiy ma‘lumotlar keltirilgan.