БИОЭКОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ КРАСНОГО КЛЕНА (ACER RUBRUM) ИНТРОДУЦИРОВАННОГО В УЗБЕКИСТАН - Шукурова Гузал Ботирбек кизи; Икромиддинова Хосиятхон Инномидиновна (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonga introduksiya qilingan qizil zarang (Acer rubrum) ning bioekologik xususiyatlari oʻrganilgan. Tadqiqot davomida daraxtning oʻsish sharoitlari, iqlim va tuproq talablariga moslashuv darajasi, fenologik kuzatuvlar natijalari hamda introduksiya jarayonida uchraydigan muammolar tahlil qilindi. Shuningdek, qizil zarangning shahar landshaft dizaynidagi ahamiyati va ekologik roli baholandi. Olingan natijalar ushbu turning Oʻzbekistonda kengroq joriy etilishi va atrof-muhitga moslashtirish strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.