YANGI O‘ZBEKISTONDA OLIY TA’LIM: YUTUQLAR VA ISTIQBOLLAR - Xayitov Sherzod Komilovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada so`nggi yillarda yangi O`zbekistonda oliy ta’limdagi bo`lgan o`zgarishlar, ularning yutuqlar hamda hali qilinishi lozim bo`lgan ishlar ko`rsatiladi. So`nggi yillarda mamlakatimizda oliy ta’limni rivojlantirish bo`yicha bir qancha chora tadbirlar amalga oshirildi. Ushbu maqolada aynan so`nggi yillarda bo`lib o`tgan shu o`zgarishlar tahlil qilinib, sohani rivojlantirish uchun kerakli tavsiyalar beriladi. Mamlakatda tub islohotlar amalga oshirilar ekan, uning oliy ta’lim tizimi ijtimoiy-iqtisodiy o`sish va innovatsiyalarni rivojlantirishda hal qiluvchi rol o`ynaydi. Keng qamrovli tahlil orqali ushbu tadqiqot o`quv dasturlarini ishlab chiqish, tadqiqot va xalqarolashtirish sohasida erishilgan yutuqlarga oydinlik kiritadi.