ISLOM DINIGA OID TERMINLAR VA ULARNING TURKIY VARIANTLARI - Boymirzayev Muhammad; Bozorova Zuhra (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada islomiy terminlarning turkiysi haqida so‘z boradi. Shuningdek, turkiy so‘zlarning etimologiyasiga ham nazar tashlaymiz. Namoz, ro‘za, hamd, hidoyat, sajda kabi diniy terminlarning asosiy o‘zlashish manbasini aniqlaymiz.