YERDA KECHGAN MAGMATIZM JARAYONLARI VA FORMATSION TAHLILI - Sultonov Shuxrat Adxamovich; Norov O‘ral Mardonovich; Sultonov Nekro‘z Aliqulzoda (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Maqolada Yerda kechgan magmatizm jarayonlari va formatsion tahliliga doir ma’lumotlarni qisqacha izohlar keltirilgan. Xususan, okean sharoitidagi magmatik formatsiyalari, orollar yoyi magmatik formatsiyalari, bazalt-andezitli formatsiyalar, plagiogranit-plagioriolit formatsiyalar, bazalt-riolitli formatsiyalar, gabbro-granit formatsiyalarni orollar yoylar ko‘rinishi, kollizion sharoitdagi magmatik formatsiyalar bilan tanishib chiqilgan va tegishli mulohazalar olib borilgan.