YERDA KECHUVCHI CHO‘KINDI JINSLARNING O‘ZGARISHLARI VA FORMATSION TAHLILI - Sultonov Shuxrat Adxamovich; Norov O‘ral Mardonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Maqolada Yerda kechuvchi cho‘kindi jinslarning o‘zgarishlari va formatsion tahliliga doir ma’lumotlarni qisqacha izohlar keltirilgan. Xususan, formatsiyalarni ajratish tamoyillari va uslublari, cho‘kindi formatsiyalarning petrografik tarkibi, formatsiyalarni ajratish tamoyillari, cho‘kindi jinslarning tarkibi va manbalari, cho‘kindi formatsiyalarning laterial zonalligi haqidagi cho‘kindi formatsiyalar bilan tanishib chiqilgan va tegishli mulohazalar olib borilgan.