YERDA KECHGAN METAMORFIZM JARAYONLARI VA ULARNI FORMATSION TAHLILI - Sultonov Shuxrat Adxamovich; Norov O‘ral Mardonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Maqolada Yerda kechgan metamorfizm jarayonlari va ularni formatsion tahlil qilishga doir ma’lumotlarni qisqacha izohlar keltirilgan. Xususan, O‘taasosli jinslar hisobiga hosil bo‘lgan metamorfik jinslardan, amfibolitlar, terrigen jinslar hisobiga, kvarsitlar, ohaktoshlar hisobiga marmarlar hosil bo‘lish jarayonlari, ularning hududiy va regional tarqalishi, paleoproterozoy davrining metamorfik jarayonlari, quyi proterozoy va fanerozoy davri metamorfik jarayonlari kabi bir qator masalalar bilan tanishib chiqilgan va tegishli mulohazalar olib borilgan.