XX ASR BOSHLARI O‘ZBEK SHE’RIYATIDA KUYLANGAN G‘OYALAR VA ULARGA TURK ZIYOLILARINING TA’SIRI - Muqaddas Tojiboyeva; No‘monova Ro‘zaxon No‘monjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada XX asr boshlari o‘zbek she’iyatidagi o‘ziga xos xususiyatlar ko‘rib chiqilgan. O‘zbek madaniyatini yorqinroq ifodalash uchun bu davr shoirlarining erkinlik va suverenitetga intilishlarini o‘zida aks ettirgan umumiy mavzular, motivlar va adabiy vositalar haqida fikr yuritilgan.