ABDULLA QODIRIYNING “MEHROBDAN CHAYON” ASARI: OBRAZLAR TALQINI - Ollayorova Feruza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “Mehrobdan chayon” romani o‘zbek adabiyotining eng yorqin asarlaridan biri bo‘lib, unda hayot, muhabbat, adolat va xiyonat kabi mavzular aks etgan. Asarning badiiy qiymatini belgilovchi muhim jihatlardan biri undagi qahramonlar obrazlaridir. Qodiriy xarakter yaratishda realistik uslubga tayanib, o‘sha davr jamiyatining ijtimoiy qatlamlarini yorqin aks ettirgan. Ushbu maqolada roman qahramonlarining xarakteristikasi, ularning asardagi o‘rni va yozuvchi yaratgan badiiy vositalar tahlil qilinadi.