TASHKILOLARNING INVESTITSIYA FAOLIYATINI BOSHQARISH YÒLLARI - Xalimova Mashxura Xakimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida tashkilotlarning investitsiya faoliyatini boshqarish strategik ahamiyat kasb etmoqda. Samarali investitsiya boshqaruvi korxonalarning barqaror rivojlanishiga, ularning bozor qiymatini oshirishga va raqobatbardoshligini mustahkamlashga yordam beradi. Ushbu maqolada tashkilotlarning investitsiya faoliyatini boshqarishning asosiy usullari va yondashuvlari ko‘rib chiqiladi, investitsiya qarorlariga ta’sir qiluvchi asosiy omillar tahlil qilinadi hamda investitsion menejment samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar taklif etiladi. Xususan, risklarni tahlil qilish, investitsiya strategik rejalashtirish va kapital tuzilmasini optimallashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijasida investitsiya jarayonini takomillashtirishning eng istiqbolli yo‘llari aniqlanib, risklarni minimallashtirish va daromadlilikni maksimal darajada oshirishga qaratilgan takliflar berildi. Ushbu maqolada ilgari surilgan xulosalar va tavsiyalar ilmiy tadqiqotlarning nazariy asosi sifatida ham, o‘z investitsiya resurslarini samarali boshqarishga intilayotgan korxonalar amaliy faoliyatida ham qo‘llanilishi mumkin.