KREATIV FIKRLASH VA MUAMMO YECHISH: INTERAKTIV METODLAR ORQALI BILIMLARNI RIVOJLANTIRISH - Urinboeva Dilnoza Baxtiyorovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Kreativ fikrlash va muammo yechish zamonaviy ta’lim jarayonida muhim o‘rin egallaydi. Bu jarayonlar nafaqat akademik muvaffaqiyatni ta’minlashda, balki shaxsiy rivojlanishda ham katta ahamiyatga ega. Kreativ fikrlash, asosan, yangi g‘oyalar yaratish, mavjud muammolarni yangi nuqtai nazardan ko‘rish va innovatsion yechimlar taklif qilish qobiliyatidir. Muammo yechish esa, bu g‘oyalarni amaliyotga tadbiq etish jarayonidir. Ushbu maqolada kreativ fikrlash va muammo yechish jarayonlarini interaktiv metodlar orqali qanday rivojlantirish mumkinligi haqida ma’lumotlar berilgan.