INSON RESURSLARINI BOSHQARISHDA INNOVATSIYALAR - Bahriddinov Oybek Oydinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Inson resurslarini boshqarishdagi innovatsiyalar xodimlarning ishga bo’lgan qiziqishlarini oshirish, tashkilotning ish faoliyatini samarali qilish va unga yangi imkoniyatlar yaratishda muhim rol o’ynaydi. Inson resurslarini boshqarish (HRM) sohasida innovatsiyalar tashkilotlarning raqobatbardoshligini oshirish va xodimlarning samaradorligini yuqori darajaga ko’tarish uchun zarurdir. Yangi texnologiyalar va metodologiyalar joriy etilishi bilan HR sohasidagi an’anaviy yondashuvlar o’zgarib, tashkilotlar uchun yangi imkoniyatlar yaratmoqda. Ushbu maqolada inson resurslarini boshqarishda qo‘llanilayotgan ba’zi innovatsion usullar va ularning ta’siri haqida so‘z yuritiladi.