ALFRAGANUS UNIVERSITETI TALABALARINING OVQATLANISHNI GIGIYENIK BAHOLASH - Beknazarov Boburjon Baxodir o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tibbiy ta’lim muassasalari talabalarining ovqatlanishini baholash natijalari keltirilgan. Anketa-so’rovnoma usuli qo’llanildi. Anketalarga Tibbiy profilaktika fakultetining 87 nafar, talabasi javob berdi. Talabalarning ovqatlanishi muvozanatli ovqatlanish talablariga javob bermasligi aniqlandi. Xususan, talabalarning 30 % kuniga 3-4 marta ovqatlanish rejimiga rioya qilmaydi. Kundalik ratsionda issiq suyuq ovqatlar yo’q. Oqsilga boy ovqatlarni iste’mol qilishda yetishmovchilik aniqlandi: go’sht, baliq, tuxum, sut mahsulotlari, oson hazm bo’ladigan uglevodlar ko’p bo’lgan. Balanssiz ovqatlanish ovqatlanish bilan bog’liq kasalliklar uchun xavf omilidir.