BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MUSTAQIL FIKRLASH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Mamadaliyeva Yorqinoy Zokirjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari va metodlari haqida so‘z yuritiladi. Mustaqil fikrlashni shakllantirish uchun interfaol dars metodlari, muammoli ta’lim va ijodiy yondashuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarning tanqidiy va analitik tafakkurini rivojlantirishning zamonaviy yo‘llari yoritilgan.