AMILAZA FERMENTINING ORGANIZMGA TA’SIRI - Turdiyeva Nargiza Murodovna; Rahmonova Shalola Alisher Qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola hazm jarayonnining muhim fermenti bo’lgan amilaza fermenti haqida bo’lib u uglevodlarni parchalaydi va hazm qilish tizimini qo’llab quvvatlaydi. Uning balanslangan miqdori organizm salomatligi uchun zarur. Ortiqcha yoki kam ishlab chiqarilishi turli xil og’ir kasalliklar keltirib chiqarishi mumkin. Agar ovqat hazm qilishi bilan bog’liq muammolar bo’lsa amilaza darajasini tekshirtirish foydali bo’lishi mumkin.