ODAM IRSIYATINI OʻRGANISHDAGI ASOSIY USULLAR - Avazova Aziza Saydaliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada odam irsiyatini o‘rganishdagi asosiy usullar ko‘rib chiqiladi. Genealogik, egizaklik, sitogenetik, biokimyoviy, populyatsion-genetik va molekulyar- genetik usullar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Har bir usulning afzalliklari va cheklovlari yoritilib, ularning zamonaviy tibbiyot va genetik tadqiqotlarda qo‘llanilishi tahlil qilinadi.