“YOZMA ISH VA UNING TURLARI: TAʼLIM SIFATINI OSHIRISHDA YOZMA ISHLARNING O‘RNI” - Jurayeva Lola Chori qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Yozma ishlar ta’lim jarayonida o‘quvchilarning fikrlash qobiliyatini rivojlantirish, nutqiy madaniyatini shakllantirish va ijodiy yondashuvlarini oshirishning muhim vositasi hisoblanadi Ta’lim sifatini oshirish zamonaviy ta’lim tizimining ustuvor yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, bu jarayonda yozma ishlarning o‘rni juda muhim. Yozma ish va uning turlari nafaqat o‘quvchilarning bilimini baholash vositasi, balki ularning tanqidiy fikrlash, mantiqiy izchillik va ijodiy yondashuv qobiliyatlarini rivojlantirishga ham xizmat qiladi. Ushbu maqolada ta’lim sifatini oshirishda yozma ishlarning roli, ularning turlari va samaradorligini ta’minlash usullari tahlil qilinadi.