ISLOM TA’LIMOTINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI ASOSIDA BARKAMOL INSON SHAXSINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY ASOSLARI - Nabiyev Muhrodbek Bobirovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada islom ta’limotining inson kamolotiga nechog’liq kerakliligi, uning asrlar davomida shakllanib kelgan ba’zi bir metodlari sharhlab o’tilgan. Islom dinining muqaddas sanalmish Qur’on va hadislardan misollar keltirilib, hozirgi zamonaviy psixologiya hamda klassik psixologiyaning ayrim nazariyalarining shaxs haqidagi g’oyalari va ularning ijobiy hamda salbiy kamchiliklari bilan o’zaro taqqoslangan. Xususan shaxsning ijtimoiy-psixologik xususiyatlarida islom ta’limotining qanday ta’siri borligi, jamiyatdagi ba’zi bir muammolarning yechimlari ko’rsatib o’tilgan. Shu bilan birgalikda bugungi kunda shaxs kamolotiga putur yetkazuvchi ba’zi bir islomiy mulohazalar alohida yoritib ko’rsatilgan.