INTEGRATSION YONDASHUV ASOSIDA BOSHLANG’ICH SINFLARDA TEXNOLOGIYA FANINI FANLARARO O’QITISHNING ILMIY-METODIK TAHLILI. - Sodiqova Aziza Hayitovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Zamonaviy ta’lim-tarbiya jarayonida integratsion yondashuvlar asosida dars jarayonlarini tashkil etishga bo’lgan talab tobora ortib bormoqda. Integratsion yondashuv, o’quvchilarning fanlarni chuqurroq tushunishlarini va ular orasidagi o’zaro bog’liqliklarni anglashlarini ta’minlaydi. Mamlakatimizning ta’lim sohasidagi islohotlari, jumladan, maktabgacha ta’lim va maktab ta’limi tizimini rivojlantirish, o‘qituvchilarning malakasini oshirish, ta’limda integratsion yondashuvni tashkil etish va o’quvchilarning ta’lim olish sharoitlarini yanada yaxshilash kabi tadbirlar bu jarayonni yanada samarali qilmoqda.