SUN’IY INTELLEKT VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR JISMONIY TARBIYA SOHASIDA - Ergashaliyeva Shirinxon Soyibjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Zamonaviy raqamli texnologiyalar sport mashg’ulotlarini optimallashtirish, individual yondashuvni kuchaytirish imkonini beradi. Sun’iy intellekt asosida ishlovchi qurilmalar va ilovalar sportchilarning harakatlarini muntazam tahlil qilish, mashg’ulot jarayonlarini nazorat qilishga yordam beradi. Ushbu maqolada virtual va raqamli texnologiyalarning jismoniy tarbiya darslarida qo’llanilishi, raqamli fitness ilovalari va aqlli sport uskunalarining afzalliklari va sportchilarning faoliyatiga yordam beradigan foydali tomonlari atroflicha yoritilgan.