INGLIZ TILINI O`RGANISHDA YANGI SO`ZLARNI YOD OLISH VA ULARNI ISHLATISH AHAMIYATI - Xo’shbaqova Nasiba Nurqobil qizi; Dovurov Muhammadsayid Qodir o`g`li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Abstrakt. Bu maqolada ingliz tili oʻrganish jarayonida soʻzlarni yodlash va ularni ishlatishning ahamiyati tahlil qilinadi. Soʻzlarni yodlash va ularni amaliyotda qoʻllash til oʻrganishning asosiy qismlaridan biri boʻlib, bu jarayon tilni egallashda muhim rol oʻynaydi. Maqolada soʻzlarni yodlash usullari, ularni ishlatishning samaradorligi va til oʻrganishdagi oʻrni tadqiq qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, soʻzlarni yodlash va ularni muntazam ishlatish tilni tez va samarali oʻrganishga yordam beradi.