INSON NECHA OYDA INGLIZ TILIDA ERKIN MULOQOT QILA OLADI - Xo’shbaqova Nasiba Nurqobil qizi; Dovurov Muhammadsayid Qodir o`g`li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Abstrakt. Bu maqolada inson necha oyda ingliz tilida erkin muloqot qila olishi masalasi tahlil qilinadi. Ingliz tilini oʻrganish jarayoni individual qobiliyatlar, oʻrganish usullari va muhitga bogʻliq boʻlishi bilan birga, maʼlum bir vaqt oraligʻida erkin muloqot qilish imkoniyatini taʼminlash mumkin. Maqolada ingliz tilini oʻrganishning asosiy bosqichlari, samarali oʻrganish usullari va erkin muloqot qilish uchun zarur boʻlgan vaqt oraligʻi tadqiq qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, muntazam va intensiv mashq bilan 6-12 oy ichida ingliz tilida erkin muloqot qilish imkoniyati yaratilishi mumkin.