SUYUQ UGLEVODORODLARNI TASHISH VA SAQLASH USULLARI - Atakuziyeva D.R; Belyaykov A.P; Norinboyev S.U (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola suyuq uglevodorodlarni tashish va saqlashning zamonaviy texnologiyalari va xavfsizlik masalalarini ko’rib chiqadi. Maqolada suyuq uglevodorodlarni tashishning asosiy usullari, saqlash usullari, xavfsizlik choralarini, ekologik ta’sirni kamaytirish bo’yicha tadbirlar va yangi texnologiyalar haqida so’z boradi. Tashish va saqlash jarayonlarida yuzaga keladigan muammolarni bartaraf etish va samarali yechimlarni taqdim etish maqsadida innovatsion texnologiyalarni rivojlantirishning ahamiyati ta’kidlanadi.