O‘QUVCHILARNING IJODIY YOZISH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH: PEDAGOGIK YONDASHUVLAR VA STRATEGIYALAR. - Namozova Nazokat (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning ijodiy yozish qobiliyatini rivojlantirishga yo‘naltirilgan pedagogik yondashuvlar va samarali strategiyalar tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida ijodiy yozuvni shakllantirish o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash qobiliyatini oshirish, mantiqiy va badiiy tafakkurni rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqola turli pedagogik metodlar, o‘quv muhitini tashkil etish hamda texnologiyalar yordamida ijodiy yozish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.