UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA SPEKTROSKOP YASASH VA UNDAN FOYDALANISH METODIKASI - Yuldashev Botir Bohodirovich; Narbayev Azamat Baxramovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bugungi kunda mamlakatimizda yosh avlodni har tomonlama yetuk barkamol avlod qilib tarbiyalash asosiy maqsadlardan qilib belgilangan. Bu yo‘lda fizika o‘qitishda o‘quvchilarning tassavur qilish qobiliyatlarini rivojlantirish alohida ahamiyati kasb etadi. Bunda hammamizga ma’lumki, o‘quvchilar aytib o‘tilgan nazariy ma’lumotlarni va hodisalarni amalda ko‘rsalar, ularda ushbu hodisa tasavvurlari yanada to‘liqroq bo‘lish mumkin. Biz bu maqolada o‘quvchilarning yorug‘lik nurlari va moddalarni tarkibi haqidagi tasavvurini shakllantirish uchun spektroskop yasash va undan foydalanish metodikasi haqida to‘xtalib o‘tdik.