QOFIYALI NASR YOHUD SAJ’ SAN’ATI - Yunusov F (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Maqolada oʻrta asrlarda arab adabiyotida shakillangan va badiiy san’atlar qatoriga kiruvchi san’atlardan saj’ san’ati haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek uning kelib chiqishi, nasriy asarlarda qoʻllanilgan uslublariga koʻra qanday turlarga boʻlinishi, qay tariqa soʻzga joziba bahshida eta olishi borasida soʻz yurutilib, Qur’oni karim oyatlari hamda shoirlar va adiblar asarlaridan keltirilgan misollar orqali saj’ qo’’lanishi kuzatilgan.