ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDA AR (AUGMENTED REALITY) TEXNOLOGIYALARINING QO‘LLANILISHI - ABDUMO'MINOV BURXONJON SUNNATILLO O'G'LI; ESHTURSUNOV MARUF BOBOMIRZA O’G’LI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Maqolada zamonaviy ta’lim tizimida AR (Kengaytirilgan Realitet) texnologiyalarining qo‘llanilishi, ularning afzalliklari va kelajakdagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. AR texnologiyasining ta’limga olib kelgan innovatsiyalar—murakkab tushunchalarni vizualizatsiya qilish, individual o‘qitishni ta’minlash, o‘quvchilarning qiziqishini oshirish va real dunyo bilan bog‘liq amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish— asosiy diqqat markazida ko‘rsatilgan. Maqolada ARning anatomiya, til o‘rganish, muhandislik va tarix kabi sohalarda amaliy qo‘llanilishi misollar bilan tushuntirilgan. Shuningdek, texnik imkoniyatlarning chekliligi, pedagogik malaka talabi va dasturiy ta’minot yetishmasligi kabi muammolar ham yoritilgan.