XITOY KOI KARP BALIGʼI - Usmonova Dilnoza Barotovna; Nematova Zarina Furqat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya Buxoro sharoitda koi karpini “Nodir-Nozim ko’li” MChJ korxonasida yetishtirilmoqda. Ushbu baliqlar amaliy jihatidan chet ellardan import qilingan baliqlardan qolishmaydi. Osiyo davlatlari rangdor koi baliqlarini oʼstirish va sotish boʼyicha yetakchi mamlakatlar hisoblanadi. Shuning uchun faqat import qilingan sifatli karplarni sifat qiymatini pasaytirmasdan yetkazib beruvchi oraliq zveno sifatida xizmat qilib, bozor ehtiyojini qondirishga harakat qilinmoqda.