O’ZBEK ADABIYOTIDA MAQSUD SHAYXZODA MEROSI - Saminov Shohjahon Sharifjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Maqsud Shayxzoda o’zbek adabiyotidagi o’rni va uning ijodining ahamiyati tahlil qilinadi. Usta shoira va yozuvchi sifatida o’zining betakror uslubi va she’riyati bilan o’zbek adabiyotiga katta hissa qo’shgan. Maqolada uning asarlari, ijodiy izlanishlari va adabiy merosi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shayxzodaning hayoti va faoliyati, uning adabiyotga bo’lgan ta’siri muhokama qilinadi.