BOʻLAJAK MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARI PEDAGOG TARBIYACHILARINI TAYYORLASHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Odilova Shaxnoza Shokirjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Maktabgacha taʼlim tashkilotlari pedagog tarbiyachilarini tayyorlash jarayoni pedagogik va psixologik nazariyalar asosida amalga oshiriladi. Ushbu jarayon bolalarning psixologik xususiyatlarini inobatga olgan holda, ularning individual ehtiyojlari va qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan. Pedagog tarbiyachilarni tayyorlashda motivatsiya, kommunikativ qobiliyat, hamda ijodiy yondashuvlar muhim ahamiyatga ega. Bu, o’z navbatida, tarbiyachilarning bolalar bilan samarali tizimlarda ishlashini ta’minlaydi va ularni rivojlantirishda muhim rol o’ynaydi. Maktabgacha taʼlim jarayonida psixologik tarafdan tayyorgarlik ko’rish, tarbiyachilarning bolalar bilan munosabatlarini yaxshilash va ularga qiziqarli ta’lim muhitini yaratishda yordam beradi.