PUL KREDITI SIYOSATI - Akbarova Barno Shuxratovna; Aminova Feruza O’ktam qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada pul-kredit siyosatining asosiy maqsadlari va yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Xususan, inflyatsion targetlash rejimi, likvidlikni jalb etish operatsiyalari hamda real foiz stavkalarining iqtisodiyotga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tijorat banklarining likvidligi va uning pul-kredit siyosati doirasidagi roli tahlil qilinadi. Maqolada Markaziy bankning iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi roli va uning asosiy vositalari yoritilib, mamlakat iqtisodiyotini rivojlantirishda pul-kredit siyosatining ahamiyati ilmiy asosda ko‘rsatib berilgan.