MIJOZLARNING BANK XIZMATLARIDAN MAMNUNLIK DARAJASI VA UNI HISOBLASHNI TAKOMILLASHTIRISH - Eshmamatova Sokina Sirojiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Bugungi kunda bank xizmatlari raqamli transformatsiya jarayonida rivojlanib, mijozlarning talab va ehtiyojlari ortib bormoqda. Shuning uchun bank xizmatlaridan foydalanuvchilarning mamnunlik darajasini aniqlash va uni hisoblashni takomillashtirish muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu tadqiqotning asosiy maqsadi – mijozlarning bank xizmatlaridan mamnunligini baholash va uni hisoblash tizimlarini takomillashtirish usullarini aniqlashdir. Tadqiqot doirasida so‘rovnomalar, statistik tahlil, Net Promoter Score (NPS) tizimi, raqamli texnologiyalar asosida tahlil usullari qo‘llanilgan.