OGAHIYNING AXLOQIY-TAʼLIMIY QARASHLARI VA ULARNING BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - RAXMATOV AKBAR; JASUR SULAYMONOV (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada buyuk oʻzbek adibi, tarixchi va tarjimon Muhammad Rizo Ogahiyning axloqiy-taʼlimiy qarashlari tahlil etiladi. Ogahiyning asarlarida inson kamoloti, axloqiy fazilatlar, ilm-maʼrifat va tarbiya masalalari keng oʻrin olgan. Maqolada Ogahiyning axloqiy-taʼlimiy gʻoyalarining bugungi kundagi ahamiyati, yosh avlodni tarbiyalashda ularning oʻrni va dolzarbligi koʻrsatib beriladi. Ogahiyning boy merosi oʻzbek xalqining maʼnaviy-axloqiy kamolotiga katta hissa qoʻshganligi taʼkidlanadi.