BOSHLANGʻICH SINFLAR OʻRTASIDA MAʼNAVIY MAʼRIFIY TADBIRLARNI TASHKIL ETISHDA INTERFAOL METODLAR - Boymurodova Dilsora Gulamovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda ma’naviy-ma’rifiy tadbirlarni tashkil etishda interfaol metodlardan foydalanishning ahamiyati yoritiladi. Interfaol metodlar o‘quvchilarning faol ishtirokini ta’minlash, ularning tanqidiy va ijodiy tafakkurini rivojlantirish mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiladi. Tadbirlarni qiziqarli va samarali tashkil etish uchun rolli o‘yinlar, muammoli ta’lim, jamoaviy ish usullari hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Maqolada interfaol metodlarning o‘quvchilarga ma’naviy-ma’rifiy qadriyatlarni singdirishdagi o‘rni va ularning natijadorligi yuzasidan tavsiyalar beriladi.