FARZAND TAFAKKURINING O’SISHIDA KITOB MUTOLAASINING O’RNI - Yaylovboyeva Maftuna Lochinbek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Farzand tafakkurining o'sishida kitob mutolaasining o'rni muhim ahamiyatga ega. Kitoblar, bolalarning fikrlash qobiliyatini rivojlantirish, tasavvurini kengaytirish va bilim doirasini oshirishda asosiy manba hisoblanadi. Ushbu maqolada kitob  mutolaasining  farzandlar  tafakkurini  shakllantirishdagi  roli,  o'qish  jarayonida yuzaga keladigan psixologik va kognitiv jarayonlar, shuningdek, bolalarning shaxsiy rivojlanishiga ta'siri ko'rib chiqiladi. Kitob mutolaasi orqali farzandlar nafaqat yangi bilimlarga ega bo'lishadi, balki mantiqiy fikrlash, ijodkorlik va muammolarni hal qilish qobiliyatlarini  ham  rivojlantiradilar.  Natijada,  o'qish  odati  bolalarning  kelajakdagi muvaffaqiyatlari uchun mustahkam poydevor bo'lib xizmat qiladi.